Culture of Peace to drive social change

Conèixer i comprendre

En ocasions és millor el silenci que parlar molt i en d’altres una comunicació efectiva pot ser més eficaç que el diàleg. Entendre que hi ha moltes maneres de pensar i creure que es pot viure en pau alleugereix qualsevol situació crítica. Una pau necessària per poder fer justícia, per poder fer política, per poder viure en llibertat i gaudir de la vida en societat.

Penso que un món mes just, més lliure i més pacífic és possible. El més difícil és adonar-se’n. No és suficient decantar-se per un plantejament dualista, cal mirar més enllà per veure-ho amb claredat. I viure en pau amb un mateix, amb els altres i amb l’entorn; deixant de banda el mite del poder. Conèixer i comprendre abans d’intervenir. Conciliar l’avui per reconciliar el demà.

Post escrit per Carme Rafecas